Solist

Wegens ziekte wordt Ronald Brautigam vervangen door pianist Filippo Gorini. De rest van het programma blijft ongewijzigd.

FILIPPO GORINI (PIANO)

Some description

Het begon allemaal met de vleugel die pianist Filippo Gorini  (1995, Bergamo) van zijn ouders cadeau kreeg. Inmiddels behoort hij tot de belangrijkste Italiaanse pianisten van zijn generatie. Hij wordt geprezen voor zijn ‘zeldzame intellect, temperament... en levendige verbeelding’. Gorini studeerde met onderscheiding af aan het Donizetti Conservatorium in Bergamo en voltooide zijn Postgraduaat aan de Mozarteum Universiteit in Salzburg.

Momenteel vervolgt hij zijn studies bij Maria Grazia Bellocchio en Pavel Gililov, en wordt hij begeleid door Alfred Brendel. Hij ontving een beurs van de Lichtenstein Music Academy. Filippo Gorini was reeds te gast in enkele van de grootste concertzalen in Europa, waaronder het Konzerthaus Berlin, het Leipzig Gewandhaus, de Laeiszhalle en de Elbphilharmonie in Hamburg, de Società del Quartetto in Milaan, Flagey Studio in Brussel, de Royal Academy of Music in London, de Beethovenhalle Bonn en het La Fenice theater in Venetië. Hij werkte samen met vooraanstaande en internationale orkesten als het Klassiches Philharmonisches Orchester, het Beethoven Orchester Bonn, het Philharmonisches Orchester Vorpommern, het Westdeutsche Sinfonia, het Haydn Orchester Bozen, het Liechtenstein Symphony Orchestra, de National Slovak Philharmonic en Gyeonggi Philharmonic.

In 2015 won hij zowel de Eerste als de Publieksprijs van de Telekom Beethovenwedstrijd in Bonn. Vervolgens werd hij bekroond met prijzen op het Young Euro Classic festival in Berlijn (2016) en het Beethovenfest in Bonn (2017). In mei 2018 ontving hij de prestigieuze ‘Una vita per la musica - Giovani’ prijs van het La Fenice theater in Venetië. Recent verscheen zijn debuutcd met Beethovens Diabelli-variaties  (Alpha Classics, 2017). De cd won een Diapason d’Or en werd met veel lof onthaald door magazines als The Guardian , BBC Music Magazine , Le Monde  en Gramophone.